Veelgestelde vragen

“Wat is het rekeningnummer?”

U kunt uw declaratie overmaken naar IBAN: NL 53 RABO 03 15 21 20 47 op naam van Artsen met Visie onder vermelding van uw declaratienummer.

“Tarieven”

Wat zijn de kosten van de verschillende onderzoeken? De Röntgendokters maken gebruik van de NZa (Nationale Zorgautoriteit) codes en tarieven. Klik hier voor een overzicht.

“Wie zijn De Röntgendokters?”

De Röntgendokters is een initiatief van radiologen. Zij hebben de ambitie zorg en service samen te laten komen in de Röntgendokters. Hierdoor staat de zorgconsument geheel centraal en wordt uitsluitend voor de hoogste kwaliteit gekozen. De Röntgendokters zullen in de komende periode meerdere vestigingen in Nederland openen waardoor er altijd een vestiging bij u in de buurt is!

“Wordt het onderzoek altijd vergoed?”

De Röntgendokters werken zonder contract samen met alle zorgverzekeraars, uw onderzoek wordt altijd vergoed! Soms wordt er slechts een deel vergoed, u betaalt bij De Röntgendokters dan alleen het bedrag dat u vergoed krijgt. Het niet vergoede deel hoeft u niet zelf bij te betalen! In veel gevallen bent u bij De Röntgendokters dus goedkoper uit! Het percentage van de vergoeding is afhankelijk van uw zorgverzekeraar en de polis.
De onderzoeken bij De Röntgendokters (medisch specialistische zorg) vallen onder het eigen risico. Iedereen vanaf 18 jaar heeft een verplicht eigen risico van minimaal € 385,- naast de (maandelijkse) premie. Krijgt u zorg uit de basisverzekering, dan worden de eerste € 385,- niet vergoed, ongeacht waar u deze zorg afneemt.
Verloop van het declaratieproces.

“Heb ik altijd een verwijsbrief nodig?”

Om een onderzoek te kunnen laten uitvoeren heeft u altijd een verwijsbrief van uw huisarts nodig.

“Kan ik ook een afspraak maken?”

Bij de Röntgendokters kunt u zelfs zonder afspraak binnen lopen! Natuurlijk kunt u uw onderzoek ook plannen door een afspraak te maken. Dit kan telefonisch, 0800-rontgen (0800-7668436) ) of via de website onder het kopstuk “afspraak maken”.