Veelgestelde vragen

“Wie zijn De Röntgendokters?”

De Röntgendokters is een initiatief van radiologen. Zij hebben de ambitie zorg en service samen te laten komen in de Röntgendokters. Hierdoor staat de zorgconsument geheel centraal en wordt uitsluitend voor de hoogste kwaliteit gekozen. De Röntgendokters zullen in de komende periode meerdere vestigingen in Nederland openen waardoor er altijd een vestiging bij u in de buurt is!

“Wordt het onderzoek altijd vergoed?”

Het onderzoek wordt altijd door uw zorgverzekeraar vergoed. Het wettelijk verplichte Eigen Risico wordt hierbij buiten beschouwing gelaten (dit geldt voor alle zorg die wordt genoten uit de basisverzekering). U heeft hiervoor een verwijzing van uw huisarts nodig. De kosten die gerekend worden voor een onderzoek zijn lager dan hetzelfde onderzoek in het ziekenhuis. Dit komt door kosten- en tijdsefficiënte keuzes te maken. Doordat er minder kosten worden gerekend, betaalt u minder eigen risico!

“Heb ik altijd een verwijsbrief nodig?”

Om een onderzoek te kunnen laten uitvoeren heeft u altijd een verwijsbrief van uw huisarts nodig.

“Kan ik ook een afspraak maken?”

Bij de Röntgendokters kunt u zelfs zonder afspraak binnen lopen! Natuurlijk kunt u uw onderzoek ook plannen door een afspraak te maken. Dit kan telefonisch, 0800-rontgen (0800-7668436) ) of via de website onder het kopstuk “afspraak maken”.